Hva koster din broker deg?

Stadig flere konsulenter søker seg bort fra konsulentselskap for å bli selvstendige konsulenter. Større grad av frihet og høyere lønn er noen faktorer som lokker stadig flere til å ta steget. Med en økning i antall selvstendige konsulenter er det også en annen gruppe som øker i antall - nemlig brokers. Det er en økning av ikke bare rene konsulentformidlere, men også konsulentselskap som ønsker å profittere på denne økningen av selvstendige konsulenter ved å opptre som mellomledd mellom kunde og konsulent (broker).

Noen av disse brokerne tar 7%. Andre tar 10-20%, og er du riktig uheldig treffer du på noen som tar 30% av timeraten for å formidle et oppdrag mellom kunde og konsulent. Å skaffe en god konsulent til en kunde gir en god verdi, og å ta betalt for å gjøre denne jobben er selvsagt greit. Men er det verdt 130.000 - 300.000 år per konsulent per år? Vi syns ikke det. Noen ganger sitter det også både 2 og 3 ledd mellom kunde og konsulenten som utfører oppdraget. Dette er både uoversiktlig og ikke minst dyrt. Dyrt både for innkjøper av konsulenttjenester og konsulent.

Vi har utviklet en enkel kalkulator som viser hvor mye som faktisk går til det unødvendige mellomleddet når du leier inn konsulenter via en tradisjonell broker. Leier du inn mange selvstendige konsulenter? Da er det fort store penger å spare ved å leie inn konsulenter direkte. Gjennom vår plattform kan du leie inn noen av de beste og mest erfarne konsulentene i landet direkte, uten å gå via et fordyrende mellomledd. Test det ut. Å registrere seg er helt gratis.